בדיקת נגישות לאתר אינטרנט: מדוע היא קריטית לכל בעל אתר

רבים נוטים לחשוב שהאתר שלהם כבר נגיש או שמי שבנה להם את האתר אחראי על נושא הנגישות. בפועל, בדיקת נגישות לאתר אינטרנט היא אחריות ישירה של בעל האתר או העסק.

חשוב להבין כי החוק בישראל מטיל את כל האחריות המשפטית על בעל האתר, ולא על מי שבנה אותו.

לפיכך, כל בעל אתר חייב לוודא שהאתר שלו עומד בתקני הנגישות הנדרשים לפי תקן 5568 ובמיוחד ברמת נגישות AA.

איך יודעים אם האתר שלי נגיש כחוק?

אם נושא הנגישות לא טופל בצורה מקצועית, רוב הסיכויים שהאתר שלכם אינו נגיש כחוק.

אחת הדרכים להבטיח עמידה בתקן היא ביצוע בדיקת נגישות לאתר, המאפשרת לזהות ליקויים ולהתאים את האתר לצרכים של אנשים עם מוגבלויות.

במסגרת בדיקת הנגישות, יש לשים לב למספר אלמנטים מרכזיים:

  1. תוכנת נגישות מותקנת – האתר צריך לכלול תוכנת נגישות המותאמת לתקן הישראלי ונותנת מענה לכל סוגי המוגבלויות, ובפרט לאנשים עם עיוורון.
  2. הצהרת נגישות – הצהרת נגישות חוקית באתר היא חובה כדי להבטיח עמידה בדרישות החוק.
  3. ייעוץ נגישות מקצועי – מומלץ לעבור ייעוץ ממומחה נגישות על מנת לוודא שכל הדרישות המשפטיות והטכנולוגיות אכן מיושמות.

טיפ לבדיקה מהירה: התאמה לקורא מסך

אחת הדרישות הנפוצות במסגרת בדיקת נגישות לאתר אינטרנט היא ההתאמה לקורא מסך.

אנשים עם עיוורון נעזרים בתוכנות להקראת טקסטים מהאתר, ולכן חשוב לוודא שהאתר שלכם תומך בכך. פונקציה זו היא קריטית והיא חלק בלתי נפרד מהחוק בישראל.

בין פתרונות הנגישות שמוצעים באתרכם, חשוב שתוודאו כי ישנה תמיכה מלאה ביכולת זו.

פלטפורמות ואתרים: וורדפרס, שופיפיי ו-Wix

רבים משתמשים בפלטפורמות פופולריות כמו וורדפרס, שופיפיי ו-Wix לבניית אתרים. עם זאת, חשוב לדעת שפלטפורמות אלה אינן מבטיחות באופן אוטומטי שהאתר יהיה נגיש כחוק.

בדיקת נגישות לאתר שנבנה בפלטפורמות אלו עשויה לגלות שהאתר דורש פחות התאמות אישיות, אך יש עדיין צורך בהטמעת תוכנת נגישות תקנית כדי לעמוד בתקן הישראלי.

לעומת זאת, באתרים שנבנים על קוד "נקי", ייתכן שתידרש עבודה מקיפה יותר כדי להתאים את האתר לתקני הנגישות, דבר שעלול להוביל לעבודת התאמה נרחבת כדי להבטיח מענה לכל הדרישות הנגישות.

לסיכום:

הנגשת אתר באמצעות תוסף נגישות או מערכת מקצועית להנגשת אתרים וביצוע בדיקת נגישות מקיפה היא אחריות ישירה של כל בעל אתר, ואי-עמידה בדרישות עלולה לחשוף אתכם לתביעות משפטיות ולפגוע במוניטין העסקי. בין אם האתר שלכם בנוי על פלטפורמה מוכרת כמו WordPress, Shopify או Wix, או פותח בקוד מותאם אישית, הנגשה מקצועית היא חובה ולא אופציה.

בדיקת נגישות אינה רק עניין של ציות לחוק – היא משפרת משמעותית את חוויית המשתמש עבור כל הגולשים, מגדילה את טווח הלקוחות הפוטנציאליים, ואף יכולה להשפיע לטובה על SEO ודירוג האתר במנועי חיפוש.

השקעה בנגישות היא השקעה בעתיד העסק שלכם. ביצוע בדיקת נגישות מקצועית, התאמות טכנולוגיות נדרשות ופרסום הצהרת נגישות תקינה יבטיחו אתר נגיש כחוק, ישדרו ערכים של שירותיות ואחריות חברתית, ויעניקו חוויית גלישה איכותית לכולם.

נושאים נוספים שיכולים לעניין אותך:

חוק הנגשת אתרים

הצהרת נגישות אתר אינטרנט

הנגשת אתר וורדפרס

הנגשת אתרים מחיר

פטור מהנגשת אתר אינטרנט

תשובות לשאלות נפוצות

אנחנו פה לכל שאלה וייעוץ

יועץ_נגישות

אנחנו פה לכל שאלה וייעוץ

יועץ_נגישות