אספנו עבורך את התשובות לשאלות הנפוצות ביותר.
במידה לא מצאת במאגר תשובה לשאלה, נציגי השירות שלנו ישמחו לך לתת מענה טלפוני.
הצהרת נגישות הינה מסמך משפטי, אשר ניתן בסוף תהליך הנגשת האתר. חשיבות המסמך גבוה, מכיוון שכל בעל/ת מוגבלות יכול לקבל שם מידע אודות רמת הנגישות בעסק ולקבל פירוט מדויק אודות פעולות הנגישות שבוצעו באתר.
על פי החוק בישראל, חובה על כל בעל/ת אתר אינטרנט לפרסום הצהרת הנגישות באתר. בנוסף, עליה להיות מפורטת ולכלול סעיפים ספציפיים.
60 יום לתיקון ליקויי נגישות, יינתנו אך ורק לאתר/עסק שעומד בתקן הנגישות המלא ( AA + 2.2WCAG ) וקיימת הצהרת נגישות משפטית באתר.הגנה זו אינה תקפה לגבי אתרים שלא הונגשו כחוק והם חשופים לתביעה ישירה ללא הוכחת נזק.
כל עסק שנותן שירות לציבור הרחב, מחויב על פי החוק בישראל בהנגשת האתר שלו. לרבות עמותות וגופים ללא מטרות רווח. לא חייב בהנגשה האתר (חייב הצהרת נגישות): עוסק פטור – אשר מחזור ההכנסות שנתי שלו נמוך מ100,000ש"ח (ממוצע של 3 חודשים אחורה).
על מנת להנגיש אתר אינטרנט לבעלי מוגבלויות, עלינו לטפל בשני פרמטרים באתר:
1.תשתית האתר (בדיקה והתאמת קוד/הגדרות האתר והאלמנטים בו)
2.תוכנת נגישות מקצועית – הטמעת התוכנה באתר, תוסיף את שכבת הנגישות הנדרשת בחוק (AA). תעניק מענה טכנולוגי אקטיבי ותאפשר ביצוע מניפולציות על האתר, על פי צורך ספציפי לכל בעל/ת מוגבלות.
אתרי אינטרנט רבים מכילים בנוסף לתוכן הקבוע באתר, קבצים חיצוניים המחויבים גם כן בהנגשה. המקרים הנפוצים ביותר, הם השימוש בקבצי וידאו ומסמכים (PDF/WORD וכו'). קבצי וידאו המכילים אינפורמציה, נדרשים לכתוביות או לטקסט חילופי. קבצי מסמכים, נדרשים להנגשה נפרדת מחוץ לפלטפורמת האתר ורק לאחר מכן, ניתן להעלותם לאתר כאשר הם כבר נגישים.
ברחבי הרשת קיימים עשרות סוגי פלגאינים חינמיים שמוצגים כפתרון נגישות לאתר.
אז איך יודעים אם הוא כביל משפטית? בדקו שקיימים שלושת הסעיפים הנ"ל בספק הנגישות שלכם:
טעינת תוכנת הנגישות בזמן הגלישה בדפי האתר, תמיד תבוצע כפעולה אחרונה (אייקון הנגישות יופיע לאחר טעינת כלל התוכן בדף).לכן, אין לתוכנה השפעה על מהירות טעינת האתר וקצב פתיחת הדפים הפנימיים והתוכן הקיים בהם.
החוק אינו מתייחס לסוג האתר כלל. בין אם זה דף נחיתה, אתר תדמיתי קטן או חנות איקומרס גדולה.כל עוד הח.פ של העסק (בעל הנכס הדיגיטלי), עומד בקריטריון הנגשה, על בעל העסק החובה להנגיש את כלל נכסיו לאנשים בעלי מוגבלויות.
התקן הישראלי 5568, הינו אימוץ של הנחיות בינלאומיות – הנחיות נגישות לתכני אינטרנט Web Content Accessibility Guidelines של ארגון ה W3C הבינלאומי. עמידה בתקן הנגישות מאפשרות לאנשים עם מוגבלויות שונות כגון עיוורים ומוגבלי ראיה, אנשים עם מוגבלות פיזית המתקשים להפעיל את ידיהם, אנשים עם מוגבלויות קוגניטיביות כגון דיסלקציה והפרעות קשב וריכוז, אנשים עם מוגבלות שמיעה ואנשים עם מוגבלויות אחרות, לעשות שימוש אפקטיבי בשירותים ובמידע המוצעים באתר ולא היות מופלים משאר האוכלוסייה.