חבילת הנגישות המשתלמת ביותר ללקוחות Skill Digital.
רישיון שנתי לתוכנת הנגשה בהתאמה מלאה לתקן הישראלי AA - 5568.

חבילת נגישות מלאה - AA

500ש”ח

/לשנה

   המחיר אינו כולל מע”מ

מעטפת נגישות מלאה

הצהרת נגישות

הגנה משפטית

ייעוץ וליווי

שאלות נפוצות

אספנו עבורך את התשובות לשאלות הנפוצות ביותר. עלתה לך שאלה שלא מופיעה פה?
מומחי הנגישות שלנו,זמינים בשירות הלקוחות.

החל משנת 2017 קיים בישראל חוק להנגשת אתרים. מטרת החוק היא לאפשר לבעלי מוגבלויות שונות לעשות שימוש מלא באתרי אינטרנט באופן שיווני. חוק הנגישות מגדיר את התקן על פיו חייב לפעול בעל עסק המציע את שירותיו בנכסים דיגיטליים. 

הצהרת נגישות היא מסמך משפטי המציין רמת הנגישות באתר ומספק פירוט מדויק של פעולות הנגישות שבוצעו באתר. ההצהרה מאפשרת לבעלי מוגבלויות להכיר את האפשרויות העומדות בפניהם בעת השימוש. על פי החוק בישראל, חובה על כל בעל/ת אתר אינטרנט לפרסם הצהרת נגישות מפוטרת הכוללת סעיפים ספציפיים לפי הקבוע בחוק.

אתר אשר עומד בתקן הנגישות המלא (AA +  2.2WCAG) ומציג הצהרת נגישות מפורטת על פי חוק, יזכה ל-60 ימי חסד לתיקון לקויות נגישות ספציפיות במידה וימצאו כאלה, בטרם יהיה חשוף לתביעה משפטית. 
הגנה זו אינה תקפה לגבי אתרים שלא הונגשו כחוק והם חשופים לתביעה ישירה ללא הוכחת נזק.

כל עסק שנותן שירות לציבור הרחב, מחויב על פי החוק בישראל בהנגשת האתר שלו, לרבות עמותות וגופים ללא מטרות רווח.
עם זאת, עוסק פטור אשר מחזור ההכנסות השנתי שלו נמוך מ-100,000 ש״ח (ממוצע הכנסות של 3 חודשים אחרונים) לא חייב בהנגשת האתר, אך כן חייב בהצגת הצהרת נגישות.

על מנת להנגיש את האתר עלינו לטפל בשני פרמטרים:
1.תשתית האתר- סריקת האתר לצורך בדיקה והתאמה של הקוד/ הגדרות האתר והאלמנטים המופיעים בו לקראת הטמעה מיטבית.

 2.הטמעת תוכנת נגישות- הטמעת התוכנה באתר תוסיף את שכבת הנגישות הנדרשת בחוק (AA), תעניק מענה טכנולוגי אקטיבי ותאפשר ביצוע מניפולציות על האתר, על פי צורך ספציפי לכל בעל/ת מוגבלות.

אתרי אינטרנט רבים מכילים בנוסף לתוכן הקבוע באתר קבצים חיצוניים המחויבים גם הם בהנגשה. המקרים הנפוצים ביותר הם קבצי וידאו ומסמכים (PDF /WORD  וכו’)- קבצי וידאו המכילים אינפורמציה נדרשים לכתוביות או לטקסט חילופי. קבצי מסמכים נדרשים להנגשה נפרדת מחוץ לפלטפורמת האתר ורק לאחר מכן, ניתן להעלותם לאתר כאשר הם כבר נגישים.

ברחבי הרשת קיימים עשרות סוגים של תוספים חינמיים המוצגים כפתרון נגישות לאתר. על מנת לוודא שהתוסף באתר שלך קביל משפטית בהווה ובעתיד, יש לשים לב לסעיפים הבאים:

1.האם התוסף מכיל את הפונקציות המרכזיות הנדרשות בחוק (פתרון לעיוורון ומוגבלויות ראיה ככלל/ מוגבלויות מוטוריות/ אפילפסיה/ קשב וריכוז/ דיסלקציה ועוד)?

2.האם קיימת התחייבות מצד ספק הנגישות להגנה מפני תביעות משפטיות, בעת הטמעת התוסף באתר?

3.תחזוקת ועדכון התוסף – תקן הנגישות וכך גם תשתיות האתר, מתעדכנים ועוברים שינויים. יש לשים לב לרמת תחזוקת התוסף ומתי הוא עודכן לאחרונה (תוסף ללא תחזוקה ראויה, עלול לגרום לנזקים לאתר ואף להוביל לפריצת אבטחה).

4.האם ספק הנגישות מציע ליווי וייעוץ שוטף גם לאחר התקנת התוסף (אתר אינטרנט הוא נכס דינמי. חשוב לוודא שכל שינוי ויזואלי ו/ או העלאת תוכן חדש לאתר נעשה בייעוץ מקדים וליווי לאורך הדרך).

טעינת תוכנת הנגישות בזמן הגלישה בדפי האתר תמיד תתבצע כפעולה אחרונה (אייקון הנגישות יופיע לאחר טעינת כלל התוכן בדף). לכן, אין לתוכנה השפעה על מהירות טעינת האתר וקצב פתיחת הדפים הפנימיים והתוכן הקיים בהם.

חוק ההנגשה אינו מתייחס לסוג האתר כלל. חובת ההנגשה חלה על דפי נחיתה, אתרי תדמית קטנים או חנויות איקומרס גדולות כאחד. כל עוד הח.פ של העסק (בעל הנכס הדיגיטלי), חייב בהנגשה על פי הקריטריון המוגדר בחוק (ניתן לקרוא עוד על כך תחת השאלה ״אילו עסקים חייבים בנגישות אתר האינטרנט שלהם על פי חוק), חלה חובה על בעל העסק להנגיש את כלל נכסיו לבעלי מוגבלויות.

אנחנו פה לכל שאלה וייעוץ

יועץ_נגישות

אנחנו פה לכל שאלה וייעוץ

יועץ_נגישות